Játékosok átigazolása  Több mint 20 éve

TRANSFER ROOM által hitelesített Ügynökség

NB II: a Fehérvárról távozó Kovács István Győrben folytatja

Oct 21, 2022

A 15-szörös válogatott középpályás, Kovács István a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győrhöz igazolt – írja a klub honlapja.

Szerződése lejártával távozik a Mol Fehérvár FC-től a 30 éves labdarúgó, aki egy évre írt alá a győriekhez.

Kovács István 2012 februárjában igazolt Székesfehérvárra a Haladástól. Az elmúlt tíz évben 296 tétmérkőzésen 26 gólt szerzett és 37 gólpasszt adott a Vidi színeiben. Az előző idényben kilenc mérkőzésén összesen 303 percnyi játéklehetőséget kapott.

A magyar válogatottban legutóbb 2019 novemberében lépett pályára, Wales ellen.

„Érdekes az élet, egyszer már majdnem az ETO labdarúgója lettem a 2011–2012-es évadban, de végül a Fehérvárhoz vezetett az utam, ahol szép tíz és fél évet töltöttem. Most, több mint egy évtizeddel később megérkeztem Győrbe. Az utánpótlásban és a felnőttmezőnyben is sokszor jártam az ETO Stadionban, sőt, életem első nagy focimeccsét is itt láttam, a régi stadionban, 2000 nyarán, a Dunaferr játszott BL-selejtezőt a Rosenborggal. Nagyon szerettem a fehérvári éveimet, de úgy érzem, kellett most ez a váltás, az ETO pedig már régóta szeretett volna megszerezni. Nagyon szimpatikus volt, hogy nemcsak pozícióra akartak igazolni, hanem személy szerint engem szerettek volna a csapatban tudni. Az átigazolásom sikeressége ezek után már csak rajtam múlik, igyekszem, hogy maradandót alkothassak ETO-játékosként. Szeretném bizonyítani, hogy nem lehet engem leírni, és még harmincévesen is van bennem tettvágy, hogy megmutassam, nekem is és az ETO-nak is az NB I-ben a helye. Hogy ez mikor sikerül, az sok tényezős, de én egészséges sportemberként minden mérkőzésre úgy megyek fel, hogy szeretnék nyerni, bárki is az ellenfél” – nyilatkozta Kovács új klubja honlapján.